Viisauden ikä

Ikä on numeroita. Mitä isompia numeroita, sen enemmän on kasvattavia kokemuksia repussa ja usein myös viisautta. Ihminen kulkee läpi useamman tarinan oman syntymänsä ja kuolemansa välillä. Kun uutta syntyy, vanhaa kuolee. Kokemukset jäävät kuitenkin ravitsemaan perustuksia, jotta ei aivan tyhjästä tarvitse uutta aloittaa. Mitä useammin on aloittanut uuden tarinan, sitä paremmin osaa kasvattaa ja luoda uutta. Enää ei pelota uuden äärellä niin paljon, että jähmettyisi ja uskaltaa luottaa siihen, että elämä kannattelee tälläkin kertaa.

Mitä enemmän on kokemusta, sitä enemmän tuntee rauhaa. Kiire katoaa ja näkee selkeämmin ympärilleen. On aikaa pysähtyä, hämmästellä kaikkea kaunista ja tunnistaa seuraava sopiva askel. Elämä helpottuu kun numerot lisääntyvät. Viisas joogaopettajani kertoi, että naisen elämä alkaa, kun täyttää 50 vuotta. Repusta löytyy tuolloin kaikki olennainen ja turha on karsiutunut pois. Voima kumpuaa sisältä päin.

Minun vanha tarina on tehnyt hitaasti jo vuosia kuolemaa, ja uusi samaan tahtiin syntymää. Olen ollut kaksi vuotta erikoisessa lepotilassa, joka on kysynyt kärsivällisyyttä ja uskoa siihen, että löytyy jotain, mikä tuntuu niin merkitykselliseltä, että haluan antaa kaiken mitä minulla on. Tänä syksynä nuorikon kesämekko vaihtuu elämää nähneen ja kokeneen, viisaan naisen leninkiin. On aika luoda uutta ja aloittaa uusi tarina. Olen koskettanut sisintäni ja löytänyt rakkauden lähteen itsestäni. Tunnistan pyhyyden sisälläni ja kuulen oman totuuden. Hiljaisuudessa on kypsynyt jotain sellaista, jonka aika on tulla näkyviin. Sitä mukaa kuin oma voima on noussut ja vahvistunut, on epävarmuus hälvennyt.

Kun kesäkuussa sain tarkastella menneisyyttäni vanhan ja viisaan naisen seurassa, näin ensimmäistä kertaa oman elämän tapahtumat etenevän selkeänä tapahtumaketjuna edessäni. Kaikki on ollut tarkoituksenmukaista ja jokainen kokemus tarpeellinen. Mikään ei ollut sattumaa tai turhaa. Ihminen on kokemuksiensa summa, rakennumme niistä, mutta kokemuksien määrä ei ole olennainen, vaan se, mitä elämä on itsellesi itsestäsi paljastanut ja kuinka paljon on uskaltanut katsoa totuutta silmiin.
Kun katselin omaa kokonaisuuttani lempeällä nöyryydellä, ketjusta syntyi upea teos. Kaikki nivoutui yhteen, eikä voinut kuin ihailla ja tuntea ylpeyttä. Miten ihmeellisiä asioita on saanutkaan kokea. Miten paljon kauneutta, rakkautta ja johdatusta jokaiseen vaiheeseen onkaan sisältynyt. Kun kokonaisuuden tunnistaa omakseen, ei kaipaa mitään muuta. Ei kaipaa takaisin nuoruuteen tai haikaile mennyttä. Kun tunnistaa vuosien tuoman voiman ja lähtee sen kannattelemana rakentamaan seuraavaa etappia, uusi tarina alkaa kukoistuksella. Juuret ovat jo syvällä.

Toiminimi Selinastase starttaa elokuussa 2021. Siinä yhdistyy kaikki se, mitä minä olen ja miksi olen tämän elämän valinnut.

#taivallahti #heijastusLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *